• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kristjan Lepik: tulekul võib olla ulatuslik kriis

  Kristjan LepikFoto: Andres Haabu

  Arengufondi majandusekspert Kristjan Lepik hoiatas, et väärtpaberite hindadesse on loodud virtuaalne reaalsus, mis ühel hetkel võib päädida turgude kokkuvarisemisega.

  „Ei olegi olnud ilmselt finantsturgude ajaloos aega, mil riiklik sekkumine finantsturgudele oleks nii suur,“ nentis ta. „Näiteks Jaapanis omab sealne keskpank juba pea kolmandikku riigivõlakirjadest, olles sealse turu täielikult oma sekkumisega moonutanud.“
  Lepik märkis, et turgude moonutamine on midagi sellist, mida ei märgata eriti heal ajal, kui turud on kõrgel. „Kõik paistab ju kenasti,“ selgitas ta. „Aga pean tõenäoliseks, et lähema paari aasta jooksul saadakse aru sellise riikliku turgudele sekkumise varjuküljest ning selle õppetunni vorm on ilmselt väga ulatuslik finantsturgude kriis.“
  Ta toonitas, et see, kas S&P 500 indeks on aasta pärast 2500 või 1500 punktil, ei ole praegu paraku mitte nii palju majanduse tervises kinni, vaid selles, kuidas käituvad riigid ja eelkõige keskpangad. „Ja mulle tundub, et keskpankade laskemoona kasutamine muutub üha raskemaks,“ resümeeris ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.