Juhan Lang • 21. detsember 2015 kell 12:45

Mida ennustatakse Saksa börsile 2016. aastaks?

Saksa aktsiatele oodatakse soliidset tõusu.  Foto: EPA

Bloomberg koostas pankade strateegide hinnangute põhjal ülevaate, milliseid liikumisi võiks oodata Saksamaa börsile tuleval aastal.

Strateegide konsensushinnangu põhjal ootab Euroopa suurima majanduse heale käekäigule panustada julgevaid investoreid tuleval aastal soliidne 11,2% suurune tootlus. Kõige optimistlikum on ennustustes Natixis, mis prognoosib Saksa börsifirmade käekäiku peegeldavale DAX-aktsiaindeksile järgmisel aastal 19,7% suurust tõusu.

Palju ei jää alla ka Commerzbank, mis prognoosib indeksile 18,8% tõusu. Kõige skeptilisemad on ELi majandusmootori käekäigu suhtes aga UniCrediti strateegid, kelle hinnangul võib DAX tuleval aastal kerkida vaid 1,8% jagu.

Tänavu on DAX kerkinud veidi üle 9%, 10 695,50 punktile. Täna on aktsiaindeks tõusnud 0,85%.

Hetkel kuum