Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollaril pikka pidu ei ole

  Dollaril tõenäoliselt kiiret tõusu ei tule. Foto: EPA

  Kuigi dollaril oli ülivõimas aasta ja paljud investorid ennustavad võidukäigu jätku, siis tõmmatakse rallile tuleval aastal pidurit.

  USA dollari indeks lõpetab 2015. aasta tõenäoliselt üle 9protsendise tõusuga. Rallile andis hoogu juurde Föderaalreservi ajalooline detsembrikuine kohtumine, kus alustati intressimäärade tõstmist, kirjutab CNBC.
  Dollari edasist hoogu toetab ka fakt, et suurriikide keskpangad liiguvad ilmselgelt vastassuunalist rada. Samal ajal kui Fed tõstis intresse, stimuleerivad Euroopa, Hiina, Austraalia ja Jaapani keskpangad majandust edasi.
  Ajalugu näitab, et rallit ei tule
  Umbes nädal pärast Fedi ajaloolist otsust lõpetas dollar eile juba neljanda kauplemissessiooni langusega. See pakub aga kergendust arenevate turgude valuutadele, mis on sel aastal tugeva surve all kannatanud.
  Paljud suurpangad, mille hulka kuuluvad näiteks Citi ja National Australia Bank, prognoosivad dollarile järgmisel aastal vaid 5protsendist tõusu. Erinevalt Deutsche Bankist, mis ennustab tõusuks 10 protsenti.
  Ka ajalugu toetab dollari väiksemat tõusu. "On loomulik, et dollar tõuseb. Kui aga vaadata Fedi seitset viimast intressitõstmise tsüklit, siis paistab, et esimese tõstmise järel dollar nõrgeneb ega tugevne oluliselt ka hiljem," märkis Bank Julius Baeri Aasia uuringute osakonna juht Mark Matthews.
  Arenevad turud saavad uut lootust
  AllianceBernsteini võlakirjade osakonna juhi Hayden Briscoe sõnul võib see trend julgustada investoreid hoopis arenevate turgude valuutadesse investeerima.
  "Tõenäoliselt ei jõua need tagasi hiigelaegade tasemele, kuid võime näha 10% taastumist," arvas Briscoe, viidates arenevate turgude valuutadele üldiselt.
  Paljud arenevad turud, näiteks Brasiilia, Venemaa, Malaisia ja India, on tooraine eksportijad. Nii et dollari tugevnemise mõju globaalsetele energiahindadele on löönud rängalt nende majanduskasvu ja eelarvepoliitikat.
  Juulis tõmmatakse dollarile pidurit
  Hoolimata sellest, kas dollari tõus on aasta esimestel kuudel mõõdukas või tormiline, lõpeb ralli tõenäoliselt juba juuliks. Sellele viitas ka BK Asset Managementi juht Kathy Lien oma esmaspäevases teates investoritele.
  "2016. aasta teises pooles survestab tugev dollar Fedi rahapoliitika kitsendamist aeglustama. See määrab ära dollari tipu ja teiste valuutade põhja," sõnas Lien.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mari-Liis Kukk: saatuslik loogika, mis ähvardab krüptoparadiisi põrguks muuta
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Edukad investeeringud müksasid Lenne puhaskasumisse
Lasterõivaste tootja Lenne käive kahanes möödunud aastal, samuti jäi ettevõte ärikahjumisse. Edukad investeeringud tõid aga ettevõttele miljoneid eurosid ja puhaskasumi real sai tänu sellele näidata plussi.
Lasterõivaste tootja Lenne käive kahanes möödunud aastal, samuti jäi ettevõte ärikahjumisse. Edukad investeeringud tõid aga ettevõttele miljoneid eurosid ja puhaskasumi real sai tänu sellele näidata plussi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.