investor Toomas • 14. aprill 2016 kell 7:35

Viljar Arakas: teen kõik, et investor Toomas oma otsust kahetseks

EfTENi tegevjuht Viljar Arakas  Foto: Eiko Kink

Eile otsustasin, et jään kõrvale EfTENi emissioonist. EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütles, et see annab talle lisamotivatsiooni.

„See, et investor Toomas otsustas eemale jääda on OK. Ma teen kõik, et investor Toomas oma otsust kahetseks,“ ütles Arakas mulle sõbralikult. „Annab lisamotivatsiooni.“

Eile kirjutasin enda kommentaaris, et ei osale EfTEN Real Estate Fund III ASi aktsiate avalikult esmapakkumisel. Olen juba piisavalt palju Eesti suunal investeerinud ning saan tootlust ka LHV võlakirjadest. Enda eelmise aasta kokkuvõtet kirjutades andsin lubaduse, et ei investeeri enam ühtegi fondi, vaid konkreetsesse aktsiasse, kuna minu Euroopa fond EXSA ja konglomeraat Berkshire Hathaway olid nõrgima tootlusega aktsiad portfellis. Samas olen ka pisut selline vana kooli mees, kes tahaks oma portfelli ise juhtida.

Arakas lisas, et LHV võlakiri pole kuidagi kinnisvara kui varaklassi alternatiiv, aga skepsis fondidesse investeerimise suhtes on arusaadav.

Ma arvan, et EfTENi fondi aktsionärid peaksid olema igati rõõmsad, et Viljar Arakas on nüüd minu pärast nõus veel rohkem pingutama. Olen juba harjunud sellega, et minust üritatakse veel paremad olla, kuna aegade jooksul olen puutunud kokku üsna mitme inimesega, kes on öelnud, et tahavad enda portfellile saada minu omast paremat tootlust. See on igati hea, kui saan olla eeskujuks.

 

Hetkel kuum