Indrek Mäe • 22. aprill 2016 kell 12:22

Ericsson: Eestis on kõik eeldused eduks olemas

Ericsson kiidab Eest majanduskliimat  Foto: EPA

Ericsson Eesti esindaja sõnul on ettevõtte tegevus tänu riigi kõrgele tehnoloogilisele arengutasemele ning siin leiduvatele koostöövõimalustele edukas.

Ettevõtte Eesti haru tegevjuhti Seth Lackmani esindava Milla Nummenpää sõnul suhtleb Ericsson erinevate Eesti ettevõtete ning ülikoolidega aktiivselt. “Meil on edukas koostöö Elektrileviga, mis võimaldab meil turul laieneda,” ütles Nummenpää. “Samuti oleme sõlminud koostööleppe Teliaga, et arendada välja 5G-ga seotud teenused,” ütles ta, lisades, et IT- ja pilveteenused lähevad Eesti turul hästi kaubaks.

Nummenpää kiitis ka Eesti head tehnoloogilist taset ning ettevõtte tegevusvaldkonnas häid teadmisi omavat tööjõudu. “Panustame ka omalt poolt sellesse, et Eestis oleks rohkem inseneriharidusega inimesi ning teeme selleks koostööd Tallinna Tehnikaülikooliga,” rääkis Ericssoni esindaja. “Nõustame neid õppekavade koostamisel ja pakume omalt poolt tudengitele praktikakohti ja erinevaid külalisloenguid."

Lisaks on Ericssonil mitmeid firma teenuseid vahendavaid internetisaite üle maailma ning Nummenpää sõnul on Eesti tarbeks tehtud koduleht üks nende suurimaid. “Eesti on infotehnoloogia ja telekommunikatsioonivallas tiigriks ning maailma üks paremini internetiseeritud riike,” jagus Nummenpääl kiidusõnu. Ericssoni esindaja sõnul on Eesti turg ettevõttele majanduslikku lisaväärtust andev ning eriti meeldivad talle e-riigi poolt pakutavad võimalused.

Firma esindaja keeldus kommenteerimast Ericsson Eesti finatsseisu ning eelmise kvartali tulemusi.

Paar päeva tagasi kirjutas Eesti Panga ökonomist Kristo Aab oma blogis, et Eesti konkurentsitult suurima ekspordiartikli – masinate ja seadmete – eksport vähenes aastaga 5,9%. Masinate ja seadmete puhul moodustab üle ühe kolmandiku kogu kaubarühma ekspordist üsna kitsas tegevusharu, mis tegeleb kommunikatsioonivõrkude tugijaamade, andmete töötlemise seadmete ning muude sarnaste seadmete ja nende osade ekspordiga.

Täpsemalt saab lugeda siit.

Hetkel kuum