Indrek Mäe • 2. mai 2016 kell 6:30

Munad ühte korvi – aga millisesse?

Kõige rohkem on munade ühte korvi paigutajad investeerinud Tallinna Vee aktsiatesse.  Foto: Andres Haabu

Eelmisel aastal oli TOP 50sse kuulunud investoritest kogu oma raha ühte väärtpaberisse paigutanud 11 inimest, tänavu on hulk kasvanud 14ni.

Kõige rohkem vara pani ühte ettevõttesse edetabelis teisel kohal olev Marie Polli, kes omab 6,6 miljoni euro väärtuses Tallinna Kaubamaja aktsiaid. 

Talle järgnevad edetabelis neljandal kohal olev 3,6 miljoni euro väärtuses Tallinna Vee aktsiaid omav Tatjana Liksutova, kuuendal kohal paiknev 1,8 miljoni euro väärtuses sama ettevõtte aktsiaid omav Oleg Ossinovski ning näiteks tabelis vastavalt 15. ja 17. kohal paiknevad Taivo Kivistik ja Ülo Kollo, kes omavad kahe peale kokku ligi pooleteise miljoni eest Tallinki aktsiaid. Ülo Kollo on endine pikaaegne Tallinki peakapten.

Kõige rohkem on munade ühte korvi paigutajad investeerinud Tallinna Vee aktsiatesse, seda koguväärtusega 8,6 miljonit eurot. Veel usaldavad TOPi kuuluvad ühele ettevõttele mängivad aktsionärid Tallinkit ja Tallinna Kaubamaja, olles neisse investeerinud vastavalt 2,95 ja 6,57 miljonit eurot.

Ükski teine Tallinna börsi ettevõte ei pälvinud ühegi TOP 50 kuuluva investori usaldust mahus, et neisse julgetaks paigutada kogu oma börsil olev raha.

Hetkel kuum