Juhan Lang • 12. mai 2016
Jaga lugu:

Tallink vähendas madalhooajal kahjumit

Tallinki reisilaev Tallinna sadamas.  Foto: Raul Mee

Tallink kasvatas esimeses kvartalis käivet, vähendas kahjumit ning vedas mullusest rohkem reisijaid.

Laevafirma auditeerimata puhaskahjum vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1,3 miljoni euro ehk 9,9% võrra, 12 miljonile eurole (0,018 eurot aktsia kohta – toim).

Tallink ja tema tütarettevõtted vedasid esimeses kvartalis kokku 2 miljonit reisijat, mida on 8,9% rohkem kui eelmise aasta esimeses kvartalis. Kontserni auditeerimata müügitulu kasvas 1,4% võrra 192,8 miljoni euroni. Kontserni kulumieelne kasum (EBITDA) vähenes 16,3% võrra, 16,3 miljonile eurole.

Laevafirma teatel kasvas madalhooajal reisijate arv kõikidel opereeritavatel liinidel. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga teenis börsifirma peamiselt tänu suuremale pardamüügile suurema kogu müügitulu hoolimata laevade hooldusest tingitud väiksemast reiside arvust ja madalamatest prahtimise tuludest.

Värskes kvartaliaruandes märgitakse, et tulemust mõjutasid võrreldes eelmise aasta sama ajaga oluliselt madalamad prahtimise tulud seoses laevade Regina Baltica ja Silja Festival müügiga ning Silja Europa prahilepingu lõppemisega.

Samas suudeti kontserni teatel edukalt ületada prahitulude languse kõrgema müügituluga põhiliinidelt. Kvartali kasumlikkust mõjutasid ka Silja Europa Eesti-Soome liinil opereerimise alustamisega seotud ühekordsed kulud. Lisaks avaldab käesoleva majandusaasta tulemusele mõju varasem reisilaeva Superstar müügi-tagasiprahtimise tehing.

Nende äritegevuses toimunud muutuste tulemusel on laevafirma kinnitusel esimeses kvartalis madalamad amortisatsiooni- ning finantskulu kuid kõrgemad tegevuskulud, mis avaldusid kontserni EBITDA ja puhastulemi erisuunalises liikumises.

Tallinki auditeerimata konsolideeritud I kvartali vahearuande saab alla laadida siit.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum