• Jaga lugu:

  Börs: tööturu raport lennutas aktsiaturud rekorditeni

  New Yorgi börs.Foto: Bloomberg

  USA aktsiaturud jõudsid uute rekorditeni, sest oodatust paremad tööturuandmed muutsid investorid optimistlikuks, vahendab Bloomberg.

  Nii Standard & Poor’s 500 kui ka Nasdaq Composite indeks tõusid kõigi aegade rekorditeni. Dollar tugevnes ning võlakirjade ja kulla hind langesid. Tööturuandmed ületasid kõigi Bloombergi küsitletud majandusteadlaste ootusi. Ka Euroopa aktsiad kallinesid.
  Intressimäärade tõstmist peetakse nüüd jälle tõenäolisemaks, sest tööturuandmed, jaemüük ning tööstustoodang on olnud tugevad. See on süstinud enesekindlust, et USA majandus on tugev ning suudab vastu pidada välisele survele.
  „Igalt poolt tuleb häid numbreid,“ ütles Wells Fargo investeerimisinstituudi president Darrel Cron. „Ma ei arva, et Föderaalreserv võiks septembris intressimäärasid tõsta. Tööturul on aga järjest rohkem inimesi, mis on majanduse tervisele hea. Selle looga kaasnevad kõrgemad aktsiahinnad, kõrgem tootlus võlakirjadelt ning tugevam dollar.“
  Juulis loodi USAs 255 000 töökohta. Töötuse määr jäi 4,9 protsendi juures samaks. Palgad kasvasid eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2,6 protsenti. Majandusteadlased prognoosisid, et juurde luuakse 180 000 töökohta. Lisaks sellele arvati, et töötuse määr langeb 4,8 protsendini. Juunis loodi uuendatud andmete kohaselt 287 000 töökohta.
  S&P 500 tõusis 0,9 protsenti ja alates veebruarist on indeks tõusnud lausa 19 protsenti. Nasdaq Composite’i tõusu juhtisid Apple ja Micorosoft. Finantsettevõtete kallinemist juhtisid Goldman Sachs ja JPMorgan.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Inbank tegi Poola toel teises kvartalis müügirekordi
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.