Pille Ivask • 30. august 2016 kell 12:47

Austraalia kaevandusettevõte maksab dividende kullas

Kuldmünt  Foto: epa

Austraalia kaevandusettevõte Resolute Mining on teatanud oma aktsionäridele, et soovi korral saavad nad dividendid välja võtta kullas.

Pakkumine kehtib siiski vaid neile aktsionäridele, kellele kuulub 5000 või enam ettevõtte aktsiat, vahendab CNBC. Samuti peab neil olema vastav konto Austraalia mündikojas Perth Mint.

Resolute’i direktor ja juht John Welborn kommenteeris, et ettevõte on oma praeguses positsioonis väga kindel ning seetõttu julgevad nad oma aktsionäridele pakkuda nõnda omapärast dividendipoliitikat. Soovi korral saavad aktsionärid mõistagi oma dividendid välja võtta ka rahas.

Resolute teatas, et maksab tänavu oma aktsionäridele dividendi 1,7 Austraalia senti ühe aktsia eest. Kokku maksab ettevõte sel aastal dividendideks 11,1 miljonit Austraalia dollarit, mis moodustab 2% ettevõtte 2016. aasta kullakäibest.

Hetkel kuum