• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Šveitsi kellatootjad puksisid Apple'i turult

  Apple Watch.Foto: EPA

  Tundub, et Apple ei suuda Šveitsi kellatootjatega võistelda – ettevõte loobus kullast nutikellast Apple Watch, mis ei olnud jõukamate klientide seas eriti populaarne, vahendab Bloomberg.

  Apple avalikustas eelmise nädala kolmapäeval 2. seeria Apple Watch nutikella, mille rihma valmistas Prantsuse käekotitootja Hermes. Ettevõte loobus aga 18karaadisest kullast nutikellast, mille hind ulatus 17 000 dollarini. See asendati keraamilise kellaga, mille hind algab 1249 dollarist.
  Algselt püüdis Apple kella müüa moeaksessuaarina. Nüüd hakati koostööd tegema Nike’iga ning ettevõte püüab kella muuta sportlikuks.
  Kullast kell pidi olema luksustoode, aga tuli välja, et Šveitsi kellatootjatega pole mõtet võistelda. Viimased on öelnud, et sajanditepikkune käsitööoskus on määrava tähtsusega ning tehnoloogiasektori gigantide turule tulek neid ei morjenda.
  „Apple tunnistas, et kellaturul ei ole nad luksustoode,“ ütles raamatu „The Best of Time: Rolex Wristwatches“ autor James Dowling. „Kusjuures tegemist on kuulutamisega, et nad ei ole enam kellaturul, vaid tervist jälgivate seadmete turul.“
  Tippkellatootjate turgu Apple’i nutikell ei mõjutanud. Küll aga vähendas madalama hinnaklassiga kellade müüki ning sundis brändidel nagu Montblanc ja TAG Heuer tegema elektroonilisi uuendusi. Apple oli eelmisel aastal kellade müügikäibelt maailmas Rolexi järel teisel kohal, teatas tegevjuht Tim Cook läinud nädalal.
  Kullast nutikellast loobumine näitab, et Apple ei suuda kõrgliiga tegijatele konkurentsi pakkuda, teatas LVMH kellaäri juht Jean-Claude Biver. „Apple’i taandumine andis Šveitsi luksuskellade tootjatele signaali, et tehnoloogia kelladesse ei sobi. Kuna Apple on maailma suuruselt teine kellatootja, siis peaksid veidi madalama hinnaklassi tootjad aru saama, et nad võiksid tehnoloogiat siiski kasutada.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Porto Franco laenuleping häbistab üht korralikku saladust
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Euroopa Liidu automüük pööras langusse, Eestis kasvab
Kevadise tempoka tõusu järel pööras juulis ja augustis uute sõiduautode müük Euroopa Liidus langusse, edastas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit.
Kevadise tempoka tõusu järel pööras juulis ja augustis uute sõiduautode müük Euroopa Liidus langusse, edastas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit.