Mait Kraun • 15. september 2016 kell 17:45

Greenspan: "hullud" poliitikas õõnestavad USAd

Fedi endine juht Alan Greenspan  Foto: Bloomberg

Endine Föderaalreservi juht Alan Greenspan ütles, et USA majandust ja poliitilist süsteemi ohustavad „hullud,“ vahendab Bloomberg.

„Ma ei ole kunagi näinud nii halba poliitilist ja majanduslikku keskkonda. Vähemalt mitte siis, kui ma olen majandusega ise seotud olnud,“ ütles 90-aastane Greenspan Washingtonis toimuval konverentsil.

Majandust kommenteerides ütles Greenspan, et USA on teel stagflatsiooni poole. Stagflatsioon on olukord, kus nõudlus on madal ja inflatsioon kiireneb. „Poliitiliselt ei ole mul õrna aimugi, mis juhtub,“ lisas ta.

„Tasakaal puudub,“ ütles ta. „Ma loodan, et me leiame mingi lahenduse. Ameerika Ühendriigid on liiga suurepärane riik, et selle jalgealust võiks mingid hullud õõnestada.“

Greenspan oli Vabariikliku partei juhitud riigi administratsiooni liige 1974-1977 aastatel, mil president oli Gerald Ford. Ta ei tahtnud kommenteerida, keda ta „hullude“ all silmas peab.

Lisaks sellele kordas Greenspan, et valitsuse kulutuste kasv sotsiaalkindlustusele ja tervishoiule on liiga suur ning selle võrra on erainvesteeringud väiksemad. See põhjustab aga aeglasemat majanduskasvu. Ta tõi välja, et kumbki presidendikandidaat ei ole rääkinud nende kulutuste vähendamisest.

Hetkel kuum