• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maagaasi hind tõusis 16 kuu tippu

  Torujuhe.Foto: EPA

  Maagaasi hind on tõusnud täna ligi 3 protsenti, mis on viimase 16 kuu kõrgeim tase, vahendab CNBC.

  Maagaasi hinnatõusule on kaasa aidanud soe suvi ja tugev nõudlus. Tänane hinnaliikumine ei olnud kauplejate jaoks aga üllatuseks, sest hind läbis tähtsaid vastupanu tasemeid.
  Maagaasi hind kaupleb praegu 3,04 dollari juures ja viimase nelja päevaga on hind tõusnud 5 protsenti. Viimati maksis maagaas nii palju 2015. aasta mais.
  „Langusele panustavatest positsioonidest hakati loobuma siis, kui hind ületas 2,98 dollari taseme,“ ütles investeerimisfirma KKM Financiali tegevjuht Jeff Kilburg. „Nii kõrgele ei ole hind tõusnud alates juuli algusest.“
  Tõsi, hind ei tõuse ainult tehnilistel põhjustel. Nõudluse ja pakkumise dünaamika on tähtis, sest praegu on üleminekuperiood, kus kuuma ilma tõttu ei kasutata enam konditsioneeri ja ilm ei ole nii külm, et kütmine oleks vajalik.
  „Fundamentaalselt on olukord selline, et nõudlus ei pruugi järgmistel nädalatel nii tugev olla. Hind on olnud madalal, seega on loogiline, et tootjad on vähendanud tootmist,“ seletas GRZ Energy president Anthony Grisanti.
  Varude maht on jätkuvalt üle 3 triljoni kuupjala (üks kuupjalg on 28,32 kuupsentimeetrit), mis on viie aasta keskmisest kõrgem.
  „Kõik sõltub sellest, kui külm talv saab olema. Külma talve korral võivad vabalt väheneda triljoni kuupjala võrra ja see võib tekitada muret,“ ütles Grisanti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tallinna börs pani nädalale rohelise punkti
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.