Mait Kraun • 19. oktoober 2016
Jaga lugu:

Inteli aktsia vajus 9 kuu põhja

Intel  Foto: EPA

Kiibitootja Inteli aktsia tegi üheksa kuu suurima languse, sest ettevõte vähendas neljanda kvartali käibeprognoose, vahendab Bloomberg.

See iseloomustab üldisemat trendi, kus personaalarvutite ning serverite (ja nendesse paigaldavate kiipide) müük langeb – kolmandas kvartalis müüdi maailmas personaalarvuteid aastatagusega võrreldes 3,9 protsendi võrra vähem.

Inteli aktsia on täna langenud 6 protsenti 35,51 dollarini – Standard & Poor’s 500 indeksis on vaid üks aktsia, millel on täna halvemini läinud. Eilse seisuga oli aktsia sellel aastal kallinenud 9,6 protsenti. Täna teatas Inteli tegevjuht Brian Krzanich, et Inteli andmekeskuste üksus kasvab tänavu oodatust vähem. Ühtlasi on tegemist Inteli kõige kasumlikuma äriga.

Üleüldine käive tuleb 15,7 miljardit dollarit (pluss miinus 500 miljonit), prognoosib ettevõte. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid, et prognoos saab olema 15,9 miljardit dollarit.

Inteli kolmanda kvartali müügitulemused jõudsid rekordini, sest personaalarvutite tootjad ostsid enne puhkuste hooaega kiibivarusid. Nõudlus ei ole aga paranenud, mis tähendab, et tellimused vähenevad, sest varud on vaja enne ära kasutada.

Inteli kolmanda kvartali puhaskasum tõusis 3,38 miljardi euroni (eelmise aasta samal ajal oli kasum 3,11 miljardit). Käive tõusis 9,1 protsenti 15,8 miljardi dollarini. Mõlemad näitajad ületasid analüütikute ootusi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum