• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väiksed ja keskmised börsifirmad kallinevad robinal

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Kolm suuremat USA aktsiaindeksit on võtnud hingetõmbepausi, aga keskmise ja väiksema turuväärtusega aktsiad jätkavad tõusu, sest tugevneva dollari mõju ei ole neile nii suur, vahendab CNBC.

  Väiksema turuväärtusega aktsiatest koosnev Russell 2000 indeks ja keskmise suurusega börsifirmadest koosnev S&P Mid Cap 400 kallinesid eelmise nädala lõpus (neljapäeval ja reedel) kokku vastavalt 1,1 ja 0,7 protsenti. Mõlemad jõudsid reedel ka kõigi aegade rekordini.
  Väiksema turuväärtusega börsifirmade väärtus jääb 300 miljoni ja 2 miljardi dollari vahele. Keskmise turuväärtusega ettevõtete väärtus on 2–10 miljardit dollarit.
  Aktsiaturud hakkasid pärast presidendivalimiste tulemusi kiiresti tõusma. Alates valimispäevast on Russelli indeks tõusnud üle 11 protsendi ning S&P Mid Cap 400 on kallinenud 6,7 protsenti.
  Tugevam dollar mõjutab vähem
  Dollar on sama ajaga suuremate valuutade suhtes kallinenud aga umbes 3 protsenti. Tugevam valuuta mõjub halvasti eelkõige ettevõtetele, mis teenivad suure osa käibest välismaal.
  „Tugevam dollar väiksema turuväärtusega aktsiaid nii palju ei mõjuta,“ ütles investeerimisfirma Wunderlich Securitiesi aktsiaturgude peastrateeg Art Hogan. „S&P 500 ettevõtted saavad 40 protsenti käibest välismaalt, väiksemad firmad nii palju äri teistes riikides ei tee.“
  Tõsi, ka suuremad aktsiaindeksid tegid pärast Trumpi valimisvõitu rekordeid. Eelmisel nädalal võtsid indeksid aga hingetõmbepausi.
  50 Park Investmentsi tegevjuht Adam Sarhan ütles, et väikse ja keskmise turuväärtusega aktsiate tõus näitab, et investorid võtavad praegu meelsamini riske. Ta lisas, et suuremate indeksite hinnalangus ei ole tingimata halb ning tegemist on pigem loomuliku reaktsiooniga, sest turud on viimasel ajal järsult tõusnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.