• Jaga lugu:

  USA finantssektor on paisunud 300 miljardi dollari võrra

  Wells Fargo on üks USA suurimaid panku.Foto: Reuters

  Investorid on USA pangandussektori osas vägagi optimistlikult meelestatud, kirjutab Bloomberg.

  Novembris on USA finantsettevõtete turuväärtus paisunud 300 miljardi dollari võrra, mis on kõigi aegade suurim kuine kasv. Optimismi on tekitanud presidendivalimised võitnud Donald Trumpi majandusplaan.
  „Donald Trumpi valimine presidendiks loob pankade jaoks uue maailmakorra, kus kauplemisaktiivsus suureneb, regulatsioonid vähenevad ja intressimäärad tõusevad,“ ütles investeerimisfirma Macquarie Groupi analüütik David Konrad.
  Mõned analüütikud aga ütlevad, et investorid peaksid olema valvsad. „Investorid peavad olema ettevaatlikumad,“ ütles investeerimisfirma RNC Genter Capital Managementi tegevjuht Daniel Genter. „Ärge ostke aktsiaid kui nad on üleliiga tugevas positsioonis.“
  Tõsi, ettevaatlikus on pangandussektori puhul kindlasti tähtis. Tavaliselt on sellisele tõusule järgnenud finantssektori valus langus. Alates 1990. aastast on S&P 500 indeksi finantssektor kallinenud 200 miljardi dollari võrra kolmel korral. Pärast seda on sektor kolme kuu jooksul langenud keskmiselt 8 protsenti, selgub Bloombergi kogutud andmetest.
  Viimast optimismilaine peaks investoritel värskelt meeles olema. See toimus eelmise aasta lõpus, mil investorid panustasid intressimäärade tõusule ning uskusid, et see mõjub pankade aktsiatele hästi. Selle aasta alguses hakkas sektor aga odavnema, sest kardeti, et intressimäärade tõstmine põhjustab majanduslanguse. Föderaalreserv taandus ning intresse pole ligi aasta aega uuesti tõstetud.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Wolti ja Supercelli investorid toovad Soome börsile uue SPACi
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.