• Jaga lugu:

  Naftal parim aasta pärast 2009

  NaftapuurtornFoto: EPA

  Nafta hindadele on lõppev aasta parim pärast 2009. aastat, mil algas aktsiaturgudel pulliturg, mis kestab siiamaani.

  Brenti toornafta hind on aasta algusest tõusnud 53 protsenti ning WTI hind 46 protsenti. 2009. aastal tõusid Brent ja WTI vastavalt 78 protsenti ja 71 protsenti.
  Nafta on sel aastal tõusnud, sest turul nähakse hindade stabiliseerumise märke. Ka on juhtiveksperdid seda meelt, et nafta hinna põhi on seljataga. Lisaks leppisid OPECi liikmed 30. novembril kokku, et järgmisel aastal vähendatakse päevast tootmist ühiselt kokku 1,2 miljoni barreli võrra, mis on 4% vähem kui OPEC tootis möödunud kuul.
  Naftaturg on sel aastal ekspertide sõnul pidanud hästi vastu ka erinevatele poliitilistele sündmustele nagu Brexit. „Kui OPEC peab lubadusest kinni, on naftaturg poliitiliste riskide eest isoleeritud,“ ütles Wood Mackenzie asepresident Alan Gelder Bloombergile.
  Pärast kolme aastat hindade kõikumist prognoosivad analüütikud, et 2017. aasta tuleb vaiksem. 40 analüütiku konsensus pakub Brenti toornafta hinnaks järgmise aasta neljandaks kvartaliks 58 dollarit.
  Täna kaupleb Brent 56-57 dollari vahemikus, WTI 54 dollaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.