• Jaga lugu:

  Saudide naftatoodang kahe aasta väikseim

  Nafta hind rühib ülesFoto: Scanpix/Reuters

  Saudi Araabia on langetanud naftatootmist vähem kui 10 miljoni barrelini päevas, mis on isegi väiksem kui OPECi kohtumisel kokku lepitud määr, teatab Bloombergi vahendusel Saudi energiaminister Khalid al-Falih.

  Maailma suurima naftaeksportija toodangu määr on praegu 22 kuu madalaimal tasemel. OPECi liikmesriikide kohtumisel novembris seati sihiks alandada tootmist 10 058 000 barrelini päevas, et naftaturgu stabiliseerida.
  „Naftat toodetakse nüüd alla 10 miljoni barreli päevas,“ teatas al-Falih täna. „Me ületame endale seatud eesmärki, et julgustada ka teisi naftatootjaid OPECi ühenduses ja väljaspool seda andma turule selget signaali, et ületootmist enam ei toimu.“
  Ka Kuveidi naftaminister on teatanud naftatoodangu kärpimisest rohkem kui kokku lepitud. Sama eeskuju on lubanud järgida Alžeeria energiaminister.
  Toornafta hind on Saudi energiaministri teate peale jätkanud viimase kuue nädala suurimat tõusu. WTI toornafta kaupleb praegu 52 dollaril, Brenti toornafta 55 dollaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.