• Jaga lugu:

  Analüütik: OPEC muutub taas oluliseks

  NaftapuurtornFoto: EPA

  Energy Aspectsi naftaanalüütik Virendra Chauhan prognoosib, et OPEC täidab novembris sõlmitud lepet tootmismahte kärpida 80% ulatuses ning päästab seega oma maine.

  Novembris leppisid OPECi liikmed kokku, et kärbivad tootmismahte 1,8 miljoni barreli võrra päevas. Organisatsiooni mitte kuuluvad liikmed vähendavad musta kulla pumpamist 600 000 barreli jagu päevas.
  Chauhan märkis, et tema hinnangul peab leppest kindlasti Venemaa, kelle majandusele on nafta hinna taastumine väga oluline, vahendab CNBC.
  Kuigi analüütikud on korduvalt viidanud, et tootmiskärped võib mõttetuks muuta USA kildanaftatootjate võimekus tootmismahte tõsta, ei usu Chauhan, et efekt on suur. Ta märkis, et kildanaftat toodetakse päevas umbes 4-4,5 miljonit barrelit, samal ajal OPECisse mitte kuuluvad riigid toodavad 55 miljonit barrelit naftat päevas.
  Samuti uskus analüütik, et kui varem oli nafta tulevikuhind maailmaturul kõrgem kui hetkehind, muutub olukord nüüd vastupidiseks.
  Toornafta barreli hind jääb praegu 57 dollari juurde.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.