Mait Kraun • Liina Laks • 3. august 2017 kell 13:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Tesla väiksem kahjum pani aktsia tõusma

Tesla  Foto: Reuters/Scanpix

Sel tulemuste hooajal on omamoodi irooniline, et on kontserne, kes näitasid selles kvartalis soliidseid kasuminumbreid, aga investorid karistasid aktsiat paanikamüügiga, ning samuti ettevõtteid, kes pole jupp aega kasumit näinud, aga kelle puhul investorite usk firmasse on nii suur, et juba varasemast väiksem kahjum paneb aktsia rallima. Tesla kuulub viimaste hulka.

Kui Tesla rajaja Elon Musk teatas, et teises kvartalis kaotati oodatust vähem raha – 336,9 miljonit eurot – ning kahjum aktsia kohta oli 2,04 dollarit, siis pani see aktsia 2 protsendi võrra rallima ning väärtpaber sulgus 325 dollari peal. Järelturul kallines aktsia veel omakorda enam kui 7 protsenti, 350 dollarile. Lisaks väiksemale kahjumile tegi investoritele heameelt Tesla 2,79 miljardi dollari suurune käive, mis möödunud aastaga võrreldes on kahekordistunud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum