Mait Kraun • 6 september 2017

Vapiano kasvab võimsalt

Vapiano restoran.  Foto: Eiko Kink

Sakslaste omanduses restoraniketi Vapiano käive ja kasum kasvasid aasta esimesel poolel võimsalt. Firma ootab kasvu jätkumist, vahendab Reuters.

Ettevõte jätkab uute poodide avamist ning investeerib agressiivselt digiärisse, teatas Vapiano kolmapäeval. Juunis Frankfurdi börsile läinud ketil on kolm restorani ka Eestis – kaks Tallinnas ja üks Tartus.

Vapiano hinnangul peaks nende müük kasvama sel aastal 24-33 protsenti ning kasum 31-38 protsenti (kohandatud kulumieelne kasum). Kui uute restoranide tulud ja kasum välja arvata, siis peaks kasv ulatuma 3-5 protsendini.

Üle maailma on Vapianol kokku 190 restorani. Ettevõtte teatel on neil plaan jõuda 2020. aastaks 330 restoranini. Praegu keskendutakse peamiselt Euroopa turule.

Vapiano esimese poolaasta käive kasvas 41 protsenti, 153,6 miljoni euroni. Kui uued restoranid välja arvata, ulatus käibe kasv 5,8 protsendini. Kohandatud kulumieelne kasum (EBITDA) ulatus 15,9 miljoni euroni (53protsendiline kasv).

Juunis tegi firma ka börsidebüüdi, mille käigus koguti investoritelt 184 miljonit eurot. Alates aktsiaemissioonist on Vapiano aktsia odavnenud 4,8 protsenti, 21,8 euroni. Firma turuväärtus ulatub 534 miljoni euroni.

Hetkel kuum