Mait Kraun • 20. september 2017 kell 20:34

Börs: Fedi otsus pani võlakirjad ja kulla odavnema

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Võlakirjade ja kulla hind langesid ning dollar tugevnes, sest Föderaalreservi kohtumise tulem oli rahapoliitika osas oodatust karmim. USA aktsiaturge see aga palju ei mõjutanud, vahendab Bloomberg.

Bloombergi dollariindeks hakkas kiiresti tõusma, sest Föderaalreserv otsustas oma bilanssi vähendama hakata juba selle aasta oktoobris. 10aastaste võlakirjade tootlus lähenes 2,3protsendile ning Standard & Poor’s 500 indeks langes päeva alguses 2500 punkti tasemest madalamale, aga lõpetas päeva siiski napilt uue rekordiga.

Aktsiate kallinemisele aitas kaasa finantssektori tõus, sest just pangad lõikavad kõrgematest intressidest enim kasu. Apple’i aktsia hakkas langema, sest väidetavalt on uue nutikellaga esinenud mitmeid probleeme. Täna teatas Warren Buffett, et tema hinnangul jõuab Dow Jonesi indeks 100 aasta pärast miljoni punktini.

Kokkuvõttes kallines Standard & Poor’s 500 indeks 0,1 protsenti, 2508 punktini, mis on kõigi aegade rekord. Indeks pole viimase viie kauplemispäeva jooksul üles 0,3protsendi liikunud.

Bloombergi dollariindeks tõusis 0,5 protsenti, euro odavnes 0,9 protsenti, 1,1885 dollarini.

WTI toornafta kallines 1,9 protsenti ning Brent lisas samuti 1,9 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 50,41 ja 56,19 dollarit. Nafta on tegemas parimat kolmandat kvartalit alates 2004. aastast. Kulla hind langes 0,6 protsenti, 1303 dollarini untsist. 

Hetkel kuum