Jaeketid ja jalatsimüüjad ärgitasid Trumpi Hiina tariifidest loobuma

19. märts 2018, 21:30
President Trump ja Hiina president Xi Jinping 8. novembril Pekingis
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180319/BORS/180319548/AR/0/AR-180319548.jpg

Nädala alguses palusid USA jaeketid ja jalatsimüüjad president Trumpil loobuda tollimaksude kehtestamisest Hiinast saabuvatele tarbekaubadele, kuna see tooks kaasa tarbijahindade järsu tõusu, vahendab Reuters.

"Mis tahes ulatusliku tollimaksu kehtestamine tooks mitmete tavakaupade, nt riiete, jalatsite, elektroonika ja majapidamistoodete kallinemise näol karistuse ka Ameerika perekondadele," leidsid poeketid Wal-Mart, Target, Best Buy jt oma kirjas.

Jalatsitootjatele ja -müüjatele mõjuksid uued maksud aga veel rängemalt, sest nende kaupadele on juba praegugi kehtestatud üpris kõrged imporditariifid. "Uute tollimaksude lisamine sellele raskele koormale tähendaks kõrgemaid hindu klientidele ja vähendaks töökohti," seisis 82 ettevõtte, sh Nike'i ja Under Armouri allkirjastatud kirjas.

Mitmete allikate kohaselt valmistub Trumpi administratsioon kehtestama tariife Hiina infotehnoloogia- ja telekomifirmade teenustele ja Hiinast saabuvatele tarbekaupadele, et survestada rahvavabariiki muutma oma käitumist intellektuaalse omandi ja investeerimise vallas. Elektroonikale, rõivastele, jalatsitele, mänguasjadele jm seatavate tollimaksude koguväärtus võib ulatuda 60 miljardi dollarini. Tariifid ei vaja USA parlamendi heakskiitu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2018, 21:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing