Rait Kondor • 23 juuli 2018

Hasbro aktsia rallib

Foto: Justin Sullivan/AFP-Scanpix

Mänguasjade tootja Hasbro teatas täna ootusi ületanud kvartalitulemustest, mis pani aktsia tõusma ligi 13%, vahendab Reuters.

Hasbro teise kvartali tulemustes ei olnud enam Toys ’R’ Us’i  mänguasjapoe eelmise aasta pankrotist tulenevat kardetud mõju. USA-s väga tuntud mänguasjapoodide keti pankrot oli veel eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses mänguasjade tootjate tulemusi negatiivselt mõjutanud.

Hasbro teeb koostööd muuhulgas Walt Disney firmaga, et toota Star Warsi tegelasi ja Marveli superkangelasi kujutavaid mänguasju. Viimase tegevusena liitis Hasbro maikuus oma brändiportfelli Power Rangersi seriaali superkangelaste kujutised, investeerides selleks 522 miljonit dollarit.

Viimases kvartalis langes Hasbro kasum aasta baasil 11% 60,3 miljoni dollarini, mis tähendas 0,48 dollarit puhaskasumit aktsia kohta, kuid see oli oluliselt parem, kui analüütikute keskmine ootus 0,29 dollarit aktsia kohta. Thomson Reuters IBES-i andmetel oli see suurim kvartaliprognooside ületamine

Hasbro käive langes kvartalis 7% 904,5 miljoni dollarini, mis oli ligikaudu poole võrra väiksem langus, kui analüütikud olid oodanud.

Ainus ärisegment, mis näitas aastaga kasvu oli meelelahutuse ja litsentseerimise divisjon, mille tulud kasvasid aastaga ligikaudu 26% 64,7 miljoni dollarini.

Hasbro aktsia on täna tõusnud 12,9%, 106 dollarini.

Hetkel kuum