Heinekeni tulemused kosutavana ei mõjunud

30. juuli 2018, 16:02
Heineken
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180730/BORS/180739964/AR/0/AR-180739964.jpg

Maailma suuruselt teine õlletootja Heineken teatas, et valuutatuuled ei puhunud esimesel poolaastal soodsas suunas ning kuivõrd oodata on sama trendi jätkumist, kärbib ettevõte kogu aasta prognoosi.

Heinekeni esimese poolaasta netokäive edenes 4,2%, 10,78 miljardi euroni. Puhaskasum tõusis aastases võrdluses 9,1%, 950 miljoni euroni. Möödunud aastal jäi kasuminumber 871 miljoni juurde. Heineken müüs esimesel poolaastal aastases võrdluses 4,5% rohkem õlut, kusjuures Heinekeni brändi õlle müük suurenes 7,5%.

Viimase puhul on märkimisväärne, et kasv tuli turgudelt, kus marginaal on pigem kidur. Mahu mõttes kasvas Heinekeni müük enim Vietnamis, Mehhikos, Brasiilias, Kambodžas, Lõuna-Aafrika Vabariigis, Etioopias ja Venemaal.

Heinekeni juht Jean-Fran?ois van Boxmeer kommenteeris börsiteate vahendusel, et tegevuskasumi marginaal oli seekord tagasihoidlikum kui möödunud aastal, kuna valuutaefekt oli ettevõtte jaoks märkimisväärne ning sisendkulud on suurenenud. Ta lisas, et aasta kokkuvõttes kärbib ettevõte prognoosi ning ootab, et tegevuskasumi marginaal väheneb umbes 20 baaspunkti võrra. Samas peaks suurenema endiselt käibekasv.

Heineken teatas, et maksab investoritele dividendi 59 senti aktsia kohta. Möödunud aastal oli see 54 sendi juures.

Õlletootja aktsia on kukkunud tulemuste peale 4,7%, 88 eurole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2018, 16:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing