• Apranga pood Kristiine keskuses.Foto: Andres Haabu
  Jaga lugu:

  Kes valiti tänavu Balti börsi parimaks ettevõtteks?

  Baltikumi parimaks ettevõtteks valiti Apranga ning mullu esikohale jõudnud Tallinna Kaubamaja sai teise koha.

  Baltikumi parimad börsifirmad pandi ritta nii kvaliteedi kui ka kvantieedi näitajaid arvestades. Hindamise viisid läbi Riias tegutsev finantsuuringute keskus CE Services ja selle partnerid Herens Quality Asset Management (Šveits) ja BA School of Business and Finance (Läti).
  Uuringu eesmärk oli Balti börsifirmad üle vaadata ning parimaid tunnustada. See võimaldab börsifirmadel ja kogu turul tervikuna edasi areneda, kirjutas CE Services raportis. Tegemist on juba 9. korraga, mil Baltic Corporate Excellence Awardi jagatakse.
  Esikoha pälvis sellel aastal Leedu rõivamüüja Apranga Group, kes oli 2016. ja 2017. aastal teisel kohal. Aprangal on hulk jaemüügikette ning ettevõte on sõlminud lepingud tuntud brändide müümiseks, mille hulka kuuluvad näiteks Zara, Massimo Dutti, Hugo Boss, Emporio Armani ja Mango. Ettevõte suutis säilitada tugeva finantspositsiooni, näiteks netovõlg oli neil negatiivne. Firma jätkas ka investeeringutega, mis võimaldas neil uuendada poode ning edasi kasvada.
  Läti firmad edetabelisse ei mahtunud
  Teisele kohale jõudis sellel aastal Eesti börsifirma Tallinna Kaubamaja AS, mis oli ühtlasi ka Eesti parim börsifirma. Ettevõtte alla kuuluvad supermarketite kett Selver, kaubamajad Tartus ja Tallinnas ja kingapood ABC King. Tallinna Kaubamaja müüb ka Peugeot’ ja KIA autosid Lätis ja Eestis. Alates eelmisest aastast on ettevõtte bilanss paranenud, lisaks sellele kasvavad nii käive, kasum kui ka kasumlikkus, kirjutati raportis.
  Kolmanda koha hõivas sellel aastal Leedu ettevõte Grigeo AB. Ettevõte omab Grite brändi, tegemist on Balti suurima sanitaar- ja majapidamispaberi ning papi ja pakendite tootjaga. Ettevõtte puhaskasum ja käive kasvasid tublisti, marginaalid paranesid ning võlg vähenes.
  Ühtegi Läti ettevõtet esikaheksasse ei jõudnud. Eesti ettevõtetest mahtus edetabelisse veel Silvano Fashion Group (4. koht) ja Merko Ehitus (6. koht).
  Koostatud edetabel ei garanteeri, et eespool olevad ettevõtted pakuks aktsionäridele kõige kõrgemat tootlust, kirjutasid raporti autorid. Pikaajalises perspektiivis võiks need firmad pakkuda investorile aga märkimisväärset väärtust, sest tegemist on finantsiliselt stabiilsete ja kvaliteetsete ettevõtetega.
  Foto: Äripäev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.