• Jaga lugu:

  GlaxoSmithKline ja Pfizer ühendavad jõu

  GlaxoSmithKline'i peakorter LondonisFoto: Scanpix / AFP

  Briti farmatseutikakontsern GlaxoSmithKline ja selle USA konkurent Pfizer teatasid, et liidavad oma ravimi- ja tervisetoodete harud üheks ettevõtteks.

  Tehingu osalised peavad saama veel ka kahe riigi konkurentsiametite heakskiidu, ent plaani õnnestumisel ühendavad pooled jõu GSK Consumer Healthcare'i nime kandvas firmas, mille aastane käive ulatub pea 11 miljardi euroni ning mis hakkab tegutsema kõikides GSK ja Pfizeri tegevusmaades (v.a. Nigeerias). Suurem osa - 68% - loodavast ühisettevõttest läheb GlaxoSmithKline'i (GSK) käsutusse.
  Kõigest üheksa kuu eest omandas GSK täieliku kontrolli eelmises - sama nime kandvas - ühisettevõttes, makstes tollasele partnerile Novartisele 9,2 miljardit naela selle 36,5% osaluse eest. Peale Sensodyne'i hambapastat, Panadoli valuvaigisteid ja Nicotinelli plaastreid tootva ettevõtte ainuomanikuks saamist pani GSV omakorda müüki tooteportfelli, kuhu kuulus näiteks piimajookide poolest tuntud kaubamärgi Horlicks.
  Aktsiaturud reageerisid GlaxoSmithKline'i ja Pfizeri kokkuleppele soojalt: GSK Londoni börsil noteeritud aktsia kerkis kolmapäeval 4,32% kõrgemale. Pfizeri New Yorgi börsil kaubeldav väärtpaber on seni piirdunud 0,4% tõusuga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.