Jaga lugu:

Mastercard lõi üle Visa pakkumise Briti makseteenuste firma ostuks

Mastercard soovib Visa eest napsata Briti makseteenuste idufirma.  Foto: Scanpix/REUTERS/Thomas White

Maksekaartide väljastaja Mastercard tegi reedel 233 miljoni naela (305 miljonit dollarit) suuruse pakkumise, et osta Briti makseteenuste firma Earthport, ületades sellega rivaali Visa pakkumise firma ostuks, vahendab Reuters.

Mastercardi pakkumine on 10% kõrgem, kui detsembris Visa poolt tehtud 198 miljoni naela suurune pakkumine. Visa ütles Reutersile konkureeriva pakkumise järel, et kaalub oma võimalusi, andmata teada täpsetest sammudest.

Mastercard ütles, et Earthporti ost võimaldaks firmal laiendada oma riikidevahelist võrgustikku, mis on sama põhjus, millele Visa viitas detsembris.

Visa pakkumine tuli detsembris peale seda, kui Earthporti aktsia oli 2018. aastal 28% langenud ning firma kahjum ja kulud muudkui kasvasid. Novembris teatas Earthport, et strateegias on vaja teha põhjalikke muudatusi.

Earthport pakub traditsiooniliste maksesüsteemidega võrreldes madalama kuluga alternatiivi, lastes pankadel ja rahaülekandefirmadel kasutada ühte suhtluskanal, et suhelda erinevate maksekanalitega üle maailma.

Earthporti aktsia, mis on Visa pakkumise järel tõusnud neli korda, kerkis täna Londoni börsi lisanimekirjas 31% 36,5 pennini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum