Anu Lill • 22. jaanuar 2019 kell 14:44

MasterCard sai liiga kõrgete kaarditasude eest trahvi

Euroopa Liit määras MasterCardile trahvi 570,6 miljonit eurot selliste reeglite kehtestamise eest, mis suurendasid kunstlikult mõnes piirkonnas kaardimaksete kulusid.

MasterCard peab maksma trahvi.  Foto: Reuters/Scanpix

MasterCardi kehtestatud piiriülesed piirangud lõppesid siis, kui EL võttis 2015. aastal kasutusele krediitkaarte käsitlevad õigusaktid. Euroopa Liit hakkas teemat uurima 2013. aastal ja kaks aastat hiljem jõudis taolist tegevust tauniva avalduseni.

Krediitkaardimaksete puhul konkurentsireeglite täitmine on olnud ELi tegevuskavades oluline eesmärk juba peaaegu kaks aastakümmet. MasterCardi kaebasid kohtusse jaemüüjad, kes taotlevad hüvitist pärast varasemat ELi-poolset uurimist, mille kohaselt olid piiriüleste maksete tasud ebaõiglased. MasterCard ütles, et ELi otsus ei nõua MasterCardi praeguse äritegevuse muutmist. Kaardifirma aktsia on aasta algusest kallinenud 6 protsenti ja kaupleb praegu 202 dollari tasemel.

Hetkel kuum