• Jaga lugu:

  Itaalia pangad pole Banca Carige ülevõtmisest huvitatud

  Banca Carige sularahaautomaat ja kontor Genovas 2016. aasta märtsis. Banca Carige asutati 1483. aastal Genovas ning on Itaalia Liguuria regiooni suurim pank. Foto: EPA/MATTIA SEDDA

  Itaalia suuruselt kolmanda panga Banco BPMi tegevjuht ütles kolmapäeval, et ükski Itaalia pank ei ole huvitatud Banca Carige ülevõtmisest ilma valitsuse rahalise toeta, vahendab Reuters.

  Euroopa Keskpank pani Carige panga jaanuaris enda ajutise järelevalve alla, lastes riigil pakkuda erakorralist likviidsust ning panna riigieelarvest kõrvale üks miljard eurot võimaliku kapitalisüsti tarbeks.
  „Me räägime Carige puhul ikka veel „turutehingust,“ kuid on selge, et Itaalia pankadel pole selle vastu huvi,“ ütles Banco BPMi juht Giuseppe Castagna rahvusvahelisele meediale antud pressikonverentsil.
  „Kuid olukord on teine, kui pakutaks teatud tuge, nagu on minevikus pakutud teiste pankade puhul,“ lisas Castagna.
  2017. aastal maksis Itaalia valitsus Intesa Sanpaolo pangale 5,2 miljardit eurot, et see võtaks 1 euro eest endale kahe Veneto regiooni likvideerimisele läinud panga nn head varad.
  Itaalia väikepanga Tercase 2014. aastal toimunud päästmise on Euroopa Liidu Komisjon hukka mõistnud, kui riigipoolse abi, kuna kasutati riiklikku hoiuste tagamise skeemi, et ebaõnnestunud pank välja päästa. Selline võimalus näis nüüd olevat laual tagasi, kui Euroopa Liidu kohus tühistas varasema Komisjoni otsuse Tercase päästmise osas. Kuid kolmapäeval ütles Euroopa Komisjon, et vaidlustab kohtuotsuse.
  Euroopa Keskpank määras Carige pangale uue juhatuse peale seda, kui BlackRock loobus plaanist investeerida enamus ette nähtud 720 miljonist eurost, mis oli vajalik panga kapitalitaseme nõuetele vastavusse viimiseks.
  Nüüd on allikad Reutersile öelnud, et Euroopa pangandusjärelevalve näeb järgmise loogilise sammuna panga likvideerimist, juhul kui mujalt abi ei tule.
  Banco BPMi juht Castagna ütles veel, et neil ei ole huvi ka Monte dei Paschi di Siena panga vastu, mille osas peab valitsus samuti lõpuks ostja leidma peale seda, kui riik päästis panga omapoolse kapitalisüstiga 2017. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.