Rait Kondor • 8. oktoober 2019 kell 21:48
Börsiuudised
Ainult tellijale
Fortumil läks korda Saksa Uniperis enamusosalus saavutada.   Foto: EPA/KIMMO BRANDT

Soome elektritootja Fortum omandas kontrolli Saksa elektritootja üle

Soome elektri- ja soojusenergia tootja Fortum jõudis teisipäeval kokkuleppele, et saab kontrolli Saksa elektri- ja soojusenergia tootja Uniperi üle, kui ostab firmas kahe investeerimisfondi osaluse. Seda sammu oli Fortum soovinud astuda juba 2017. aastast peale, kui tal oli Uniperis veel 49,9% osalus, vahendab Reuters.

Kaks investeerimisfondi, mis olid juhitud, Elliott Managementi ning Knight Vinke poolt, olid nõus Fortumile müüma oma osaluse pakutud hinna, 29,98 euro juures aktsia kohta. Sellega sai Fortum juurde 20,5% Uniperist, makstes selle eest 2,3 miljardit eurot ning tehingu järel oleks Fortumil veidi üle 70,5% suurune osalus Uniperis. Ülejäänud väikeaktsionäridele otsustas Fortum väljaostupakkumist vähemalt kahe aasta jooksul mitte teha, mis viis Uniperi aktsia hinna teisipäeval 8,5% allapoole, 27,44 euro peale.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum