Priit Pokk • 23 oktoober 2019
Börsiuudised
Ainult tellijale

Softbank võttis WeWorki üle kontrolli

WeWorki ootab tõenäoliselt ees restruktureerimine.  Foto: AFP/Scanpix

USA ettevõtte WeWorki nõukogu nõustus eile Jaapani riskifondi Softbanki investeerimispaketiga, millega saab Softbank täieliku kontrolli ettevõtte üle, kirjutab Financial Times.

Softbank kavatseb investeerida laenude kaudu WeWorki 6,5 miljardit dollarit, lisaks saab ettevõtte kaasasutaja Adam Neumann tehingust 1,7 miljardit dollarit. Vastusammuna loobub Neumann juhatuse esimehe rollist ning lisahääletusõigustest, mis andis talle võimu firma üle. Neumann siiski täielikult ettevõttest ei kao, vaid jääb osanikuks ning juhatuse vaatlejaliikmeks. Ettevõtet ootavad ees restruktureerimisplaanid, millega kaotatakse tõenäoliselt tuhandeid töökohti.

Hetkel kuum