Kaspar Allik • 17 september 2019
Börsiuudised
Ainult tellijale

Jaapani hiigelfond valmistub kaotusteks

Jaapani Softbanki asutaja Masayoshi Soni juhtimisel on riskifond Vision Fund investeerinud ka maailma suurimatesse ükssarvikutesse. Samas kõik riskifondi investeeringud pole kasumisse jõudnud.   Foto: zumapress.com/Scanpix

Softbanki loodud hiiglaslik 97 miljardi dollariline riskifond, kes on mitme ettevõtte turuväärtused pilvedesse tõstnud, peab investeeringute puhul valmistuma kaotusteks.

Jaapani Softbanki asutaja Masayoshi Soni juhtimisel on Vision Fund investeerinud kokku 80 ettevõttesse, sealhulgas ka maailma suurimatesse ükssarvikutesse nagu Uber, WeWork, Slack. Vision Fund on üks suurtest tegijatest riskikapitaliturul, selle fondi investeeringud lasevad idufirmadel kauem börsilt eemal olla.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum