Artikkel
  • Tallinnas Maakri tänaval asuv restorani Härg sisekujundus on esitatud Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia nominendiks.Foto: Raul Mee
    Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Restoranitest: Härg on Pulli noorem vend

    Rotermanni kvartali Pull on saanud endale venna – Maakri tänavale ilmus mõne kuu eest Härg. Tegemist on taas eelkõige lihatoitudele orienteeritud restoraniga, mille rajajad barbeque-gurud Hanno Kuul, Enn Tobreluts ja co.

    Härga nimetavad tegijad casual fine dining restoraniks. See tähendab kohta, kus on väga hea toit, kuid puudub valgete laudlinade pidulikkus ja range etikett. Range etiketi puudumist rõhutas ka meie teenindaja suhtlusmaneer, mis esimesel hetkel natuke isegi ehmatas, kuid millega kiiresti harjus, kui avanes selle professionaalne sisu. Pidulikkust jätkus Härjas ilma valgete laudlinadetagi, seda tänu väga kaunile ja erilisele sisekujundusele, mis on esitatud Eesti Sisearhitektide Liidu aastapreemia nominendiks. Väga eriline on ka Härja akendest avanev vaade siseõue – pigem on sellised vaated omased Londonile või Kopenhaagenile kui Tallinnale. Eriti kosutav on asjaolu, et sinna pole pargitud ühtegi autot, see ongi vaid inimeste õu.
    Mitte ainult liha
    Mis puutub toidusse, siis vaatamata väikesele raskepärasusele dessertide puhul, on see väga maitsev. Menüü hitid on veiseliharoad. Eelroogadest jääb silma söesteik ehk otse sütel küpsetatud veiseliha, mis pühendunud karnivooridele ilmselt juba Pullist tuttav, pearoogadest marmorsteik, roog nimega Brasiilia härg vardas ehk 350grammine picanha-steik ja veisepõse burnt ends – pikalt haudunud ja üleküpsetatud veisepõsk. Pakutakse ka talle-, sea- ja pardiliharoogasid.

    Härg

    Toit-jook: 8

    Teenindus: 9

    Interjöör: 10

    Kokku: 27/30

    Peakokk: Hanno Kuul

    Aadress: Maakri 21, Tallinn

    Telefon: 5382 5003

    Avatud: E–N 11–23; R–L 11–24

    Põhiroogade hinnavahemik: 11–33

    Omanik: Pull Restoranid OÜ

    resto.harg.ee/

    Härg ei piirdu lihaga, on ka kala, mereande ja isegi taimetoitu. Et isu jätkuks ka suure veisesteigi jaoks, valisin eelroaks poke – klaasnuudlid värske tuunikala ja avokaadoga ning jäin väga rahule. Kui aga kui jõudsin magusani, tundus valik olevat piiratud, seda vähemalt feministlikust vaatenurgast. Pärast suurt liharooga oleks eelistanud midagi õrna, hapukat ja värskendavat, valida oli aga ainult šokolaadikoogi, trühvlite, jäätise ja brüleekreemi vahel. Valik jäi – pärast sügisilmaga mitte kokku klappiva jäätise ja “kohustusliku” restoranidesserdi brüleekreemi välistamist – šokolaadikoogile. See oli suussulavalt mõnus ja rammus, aga tõeliselt kogukas, mis pani arvama, et mitte ainult steikide, vaid ka dessertide kaal võiks olla menüüsse märgitud. Sõime seda kahekesi, kuid ka siis ei suutnud kõigest jagu saada.
    Härja menüü kõige sümpaatsem külg on mõningane konservatiivsus. Peale juba nimetatud poke pole ühtegi rooga ega vist isegi koostisosa, mille mõistmiseks keskmine restoranikülastaja teenindajalt abi peaks paluma. Suurepärast steiki koos lihtsate, kuid väga maitsvate lisanditega nautides tundsin ootamatult, et taas kord olen restoranis peategelaseks mina ise külastajana, mitte peakoka loomingulised otsingud, mida teenindaja, imetlusvärin hääles, kliendile arusaadavasse keelde tõlgib. Sellega ei taha ma sugugi öelda, et Härja road ei oleks viimistletud või et nad oleksid liiga tavalised. Ei, sugugi mitte, kuid tegemist on omamoodi ajatu elegantsiga, kombinatsioonidega, mis on töötanud enne “uue köögi” avastamist ja töötavad ka pärast seda.
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestlane tõusis suure Soome börsifirma ärijuhiks
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.