• Jaga lugu:

    Restoranitest: Odeon – kolm ühes

    Odeon on ühekorraga baar, restoran ja kaasaegne klubi. Tallinnas boheemlaste linnajao südames asuvale kohale sobivalt kulgevad nii sisekujundus kui ka köök ja söök mööda uusi radu.

    Koplis asuva Odeoni sisekujundus on suurlinlikult uudne ja ultramoodne.Foto: Raul Mee
    Restoranide, baaride, kohvikute ja igat muud laadi söögi- ja joogikohtade tiheduse poolest edestab Kalamaja-Kopli piirkond praeguseks kõik ülejäänud linnaosad ja astub ka vanalinnale tihkelt kandadele. Isegi kui vanalinnas ongi neid veel arvult rohkem, siis kohalike külastajate poolehoid kuulub kindlalt uutele eripärastele söögikohtadele. Nagu näiteks Odeon või selle naabermajas asuv taimetoidurestoran Tru.
    Nimi Odeon mõjub hiljutises tööstuspiirkonnas rohkem kui üllatavalt. Minu jaoks on Odeon eelkõige teater Pariisis. Paljude jaoks seostub see kindlasti kinoga, antiigihuvilised teavad ka Antiik-Kreeka populaarseid amfiteatreid. Ja nüüd siis meie Kopli baar-restoran-klubi.
    Sisekujundus on suurlinlikult uudne ja ultramoodne, mis nõukogudeaegse olematu arhitektuuri kõrval mõjub vägagi kontrastselt. Samas tundub kõik just selle kohaga sobivat. On viiteid 1970. aastatele, on kunsti, isemoodi taieseid ja eklektiline valik esemeid. Sisenedes tõmbavad tähelepanu sissepääsu kohal asuvad hiigelsuured retrolühtrid, sisekujundus on läbi mõeldud viimse salvrätitriibuni.
    Odeoni menüüsse kuulub ka pitsavalik.Foto: Raul Mee
    Esialgu huvitas mind muidugi kõige enam toit, aga joogikaart suutis sellele väärikat konkurentsi pakkuda. Kes armastab Franki ja Frank Undergroundi (baar-bistrood vanalinnas), see armastab ka Odeoni – nii Franki kui ka Odeoni loomise taga on ettevõtja ja Kõue mõisa omanik Mary Jordan. Nagu Frankis, on ka Odeoni kokteilimenüü justkui joogikunsti novelletikogumik, kus džinnide ja toonikute maitsenüansside lahtikirjutamisel pole sõnu kokku hoitud. Vähe sellest – teenindaja oli valmis juurdegi rääkima, pakkus (heast südamest, mitte raha eest) viimast uudisdžinni maitsta ja polnud kitsi kiitmast Eesti väiketootjaid.
    Võib keeruliseks minna
    Ühendkuningriigist pärit peakokk on kokku pannud uudse, jagamiseks mõeldud menüü, kus taimne tooraine on loomsega võrdne ja suurem osa roogasid sellised, mida teistest Eesti restoranidest ei leia. “Jagamine on hoolimine,” tutvustab menüü meil alles esimesi samme tegevat toidu- ehk taldrikujagamisprintsiipi. Hoogsalt arenev jagamismajandus on jõudnud ka restoranidesse: toiduportsjonid on suhteliselt väikesed, korraga tellitakse lauale neid palju ja jagatakse nii, et kõik saavad kõigest osa – enam-vähem nii nagu traditsioonilises Aasia restoranis.

    Odeon

    Toit-jook: 8

    Teenindus: 8

    Interjöör: 10

    Kokku: 26/30

    Aadress: Kopli 27, Tallinn

    Telefon: 527 2712

    Avatud: E–N 12–23, RL 12–03

    Pearoogade hinnavahemik: 4–12 eurot

    Peakokk: Ellery Powell

    Omanik: Odeon OÜ

    odeon.ee

    Uue asjaga käib enamasti kaasas ka mõningane segadus. Kõige raskem on aru saada portsjonite suurusest – kas kõhu saab täis ühest, kahest või kolmest roast? Menüü palju ei aita. Selge on see, et jaotuses “Näksid” olevad road kõhtu ei täida. Edasi tulevad “Fauna” ja “Floora” ja “Kõrvale”, aga nendega läheb juba keerulisemaks. Ilma “Kõrvale” jaotuseta “Floorast” ja “Faunast” täit mõnu ei pruugi saada, küll aga sobib omavahel kombineerida “Floorat” ja “Faunat”.
    Lambakebabi kõrvale valisime “Odeoni kuulsa lehtkapsasalati”, kus maitset ning mahtu oli küllaga. Lauakaaslase kalatakod olid küll maitsvad, kuid suure mehe jaoks väiksevõitu, nii et salati jagamine osutus lausa hädavajalikuks.
    Jaga lugu:

Ivo Suursoo: sektoriaalsed langused on paratamatud, aga nendega oleme ju harjunud
Kui riik suudab Euroopa Liidu taastefondi rahad sügiseks majandusse tuua, siis pigem jääb majanduskasv plussi, kirjutab IT-ettevõtja Ivo Suursoo vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kui riik suudab Euroopa Liidu taastefondi rahad sügiseks majandusse tuua, siis pigem jääb majanduskasv plussi, kirjutab IT-ettevõtja Ivo Suursoo vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Paljusid hullutanud investeering tegi rikkaks vaid ühe mehe
1990ndate lõpus, kui Eesti punaimpeeriumis veedetud aastatest alles taastus, käis üle USA üks ajaloo veidramaid buume Hollandi omaaegse tulbisibulamaania järel: Beanie Babiese buum.
1990ndate lõpus, kui Eesti punaimpeeriumis veedetud aastatest alles taastus, käis üle USA üks ajaloo veidramaid buume Hollandi omaaegse tulbisibulamaania järel: Beanie Babiese buum.
Raadiohommikus: uued, silmapaistvad ja parimad juhid
Äripäeva raadio uue nädala hommikuprogrammis ja saatepäevas annavad tooni, mõtteainet ja vastuseid silmapaistvad Eesti juhid.
Äripäeva raadio uue nädala hommikuprogrammis ja saatepäevas annavad tooni, mõtteainet ja vastuseid silmapaistvad Eesti juhid.
Raadiohitid: hinnatõusust ja investeerimisest
Äripäeva raadionädala kuulatavaimad saated rääkisid harjumuspäraselt investeerimisest ja sekka ka makromajanduslikest trendidest. Esiplaanil olid ka kiirest hinnatõusust rääkivad saated.
Äripäeva raadionädala kuulatavaimad saated rääkisid harjumuspäraselt investeerimisest ja sekka ka makromajanduslikest trendidest. Esiplaanil olid ka kiirest hinnatõusust rääkivad saated.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.