Maarjamäe lossi restoran on läbi teinud ümbersünni. Minimalistlikust kõledavõitu muuseumisööklast on saanud hubane brasserie Riviera Palais.

- Maarjamäele on tekkinud hubane prantsusepärane restoran.
- Foto: Raul Mee
Gurmaanina on raske mitte olla frankofiil, seetõttu vaimustun igast natukenegi prantsusepärasest söögikohast, mis meil uksed lahti teeb. Imitatsioon loomulikult originaali ei asenda, aga abiks seegi, eriti koroonaajastul. Brasserie’ks nimetatakse prantsuskeelses keele- ja gastronoomiakultuuris söögikohti, mis jäävad bistroode ja restoranide vahepeale. Tartus on küll üks patisserie, aga brasserie’sid minu teada seni ei olnud, nii et tere tulemast, Prantsusmaa!
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Viimaste aastate jooksul on kinnisvarasektori rahvusvahelised kestlikkuse standardid teinud läbi suure uuenduskuuri. Euroopa rohepöörde eesmärgid, uued kliimapoliitikad ja investorite kasvavad ootused on viinud selleni, et nii LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) kui ka BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) on tulnud välja uute versioonidega – mõlemad oluliselt ambitsioonikamad kui nende eelkäijad. Eesmärgiks ei ole pelgalt rangemad nõuded, vaid tulevikukindlate ja väiksema keskkonnamõjuga hoonete loomine, mis vastavad juba täna homsete regulatsioonide ja turu ootustele.