Investor
Ainult tellijale

Investor Toomas: energiasektori jõuetu liikumine

Chevroni tulemused olid head, kuid loodetud tõusu see energiasektorile kaasa ei toonud.  Foto: EPA

Energiasektori aktsiad on sel aastal USA börside kõige kehvemad esinejad, kuigi suur hulk firmasid hakkab taas kasumisse jõudma. Tekkinud on omamoodi nõiaring, millest OPEC ei suuda end välja murda ja see mõjutab kõiki.

Esmaspäevase seisuga oli Ühendriikide suurima aktsiaindeksi S&P 500 energiasektor kukkunud aasta algusest 10%. Ainus teine langeja on telekommunikatsioonisektor, samas kui indeks tervikuna on tänavu tõusnud 6,7%. Eelmisel aastal oli energiasektor S&P 500 suurim tõusja 24%ga, rallides tänu 54% kallinenud toornafta hinnale, mis oli osaliselt põhjustatud naftakartelli OPECi plaanist piirata liikmesriikide tootmismahte.

Hetkel kuum