Äripäev • 19. november 2019 kell 4:00
Juhtkiri
Ainult tellijale

Me ei taha vaest ja suletud hirmuriiki

Jättes ühiskonna nõrgemad kaitseta, sillutame teed suletud ühiskonda, kus kasvavast jõukusest tuleb suu puhtaks pühkida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.

Foto: Anti Veermaa

Äripäeva meelest kipub Eesti avalikus ruumis võimu omavatel tegelastel järjest süveneva tendentsina meelest minema põhimõte, et oma sõnade eest tuleb vastutada. Kui head tavad, poliitiline kultuur ja lastetuba lonkavad, suubub probleemide jõgi varem või hiljem paragrahvide ookeani, kus ootavad ees normatiivsed regulatsioonid, vastutus seaduse ees ning võimalikud karistused. Mida rohkem kasutada seaduse jõudu, seda enam tuleb karistavaid kruvisid peale keerata. See ei ole tee avatud ühiskonda, mida tahaksime.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum