• Jaga lugu:

  Tuline vaidlus: kas lõpetada ametnike karistamine?

  Toimingupiirangu rikkumine tähendab sisuliselt tehingute tegemist iseendaga ehk lähedalt seotud isikutega. Pildil vandeadvokaat Oliver Nääs.Foto: Liis Treimann

  Ametnike kriminaalkorras karistamine toimingupiirangu rikkumise eest võiks lõppeda, leiavad advokaadid. Justiitsminister Raivo Aeg peab seda halvaks mõtteks.

  Seda meelt on Lextali vandeadvokaadid Oliver Nääs ja Kristi Rande. „Eestis on isikute karistatuse aste väga kõrge,“ märkis vandeadvokaat Kristi Rande saates "Poliitikute töölaud", tuues näiteks statistika 2013. aastast, mille järgi iga teise inimese nimi seisis karistusregistris.
  „See devalveerib karistusõigust, kui iga tegu on kuritegu, siis mingi hetk inimesed kehitavadki õlgu. Kui vähetähtsad kuriteod kaotada, jääb ressurssi tegeleda olulisemate kuritegudega,“ ütles Rande.
  Justiitsminister Raivo Aegi Rande jutt häiris. „Mul on vaja jälle väike täpsustus teha,“ sõnas ta. „Karistusregistris on sees ka väärteod, mida on oluliselt rohkem kui kuritegusid, nii et ei tohiks öelda, et iga teine inimene on kriminaalkorras karistatud. See ei tähenda, et ühiskond oleks ülekriminaliseeritud.“
  Rande vaidles Aegile vastu. „Seda ma ei öelnudki. Ütlesin, et iga teine inimene on kantud karistusregistrisse,“ ütles Rande.
  „Aga ärme seo neid kriminaalasjadega,“ kostis Aeg.
  Saatest kuuleb lähemalt, milliseid plusse ja miinuseid Kristi Rande ja Raivo Aeg näevad Oliver Nääsi ettepanekus. Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.