Hando Sinisalu • 24. märts kell 11:01

Koroonaviiruse tõttu ei täideta lepinguid

Advokaadibüroo Eversheds, Sutherland, Ots & Co juhtivpartner Maivi Ots ja partner Raiko Lipstok (paremal) annavad nõu, kuidas tõlgendada vääramatu jõu klauslit.   Foto: Riina Palu

Paljud ettevõtted on praegu olukorras, kus lepingupartnerid ei täida eriolukorrale ja vääramatule jõule viidates oma kohustusi: hilinevad tarned ja maksed, tähtaegadest ei peeta kinni. Kuidas sellises olukorras käituda?

Värskes sisuturundussaates annavad nõu advokaadibüroo Eversheds, Sutherland, Ots & Co juhtivpartner Maivi Ots ja partner Raiko Lipstok.

Lisaks tuleb saates juttu sellest, kuidas tõlgendada vääramatu jõu klauslit, kuidas riikide õigusruumis tõlgendatakse vääramatut jõudu, kuidas kaitsta ennast olukorras, kus lepingupartner rikub vääramatule jõule viidates lepingutingimusi, ja milline on juhatuse liikme vastutus äriühingu maksevõimetuse korral, mis on eriolukorrast tingitud.

Saadet juhib Hando Sinisalu.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum