• Jaga lugu:

  Pensionireformi mõju: objekte soovitakse broneerida sügiseni

  Igor Habal.Foto: Raul Mee

  Uus Maa kinnisvarasaates peatume küsimusel, millise piirkonna kinnisvara ostu-müügitegevust võib sügisel teisest pensionisambast vabanev raha mõjutada enim.

  Saatekülalised, analüütik Igor Habal ning Uus Maa elamispindade tegevjuht Külli Friedrichson toovad välja, et juba praegu soovitakse teatud objekte broneerida sügiseni, mil teise pensionisamba raha vabaneb.
  Saates räägime ka sellest, et kui korterite puhul on kevadtalvel tekkinud defitsiit näidanud suve alguses leevenemise märke ning uusi pakkumisi on lisandunud jõudsamalt, ei saa vähemalt Harjumaal sama öelda eramute kohta – nendest on turul jätkuvalt suur puudus. Küsime, miks see nii on, ning analüüsime, mis võiks olla maatükkide ja kruntide ülikõrge nõudluse fenomen.
  Lisaks pöörame pilgu ka Eestist väljapoole ja selgitame, mida toob Euroopas ühelt poolt kaasa institutsionaalsete investorite rahahulga jätkuv saabumine turule ning teiselt poolt mitmes kinnisvaraga seotud valdkonnas esinev kaupade defitsiit.
  Saadet juhib Lauri Leet.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.