• Jaga lugu:

  Targa elukeskkonna aasta: tarneraskused, elektrisõidukite kasv ja tööstuse digitaliseerimine

  Vasakul ABB kommunikatsioonispetsialist Sven Sommer ning paremal ABB juhatuse liige ja protsessiautomaatika ärivaldkonna juht Leho Kuusk.Foto: Erakogu

  Aastat enim mõjutanud sündmustena tõid ABB eksperdid negatiivsena välja globaalsed tarneprobleemid ja positiivsena Eesti ettevõtjate võimekuse nende probleemidega kohaneda. Samuti on kiibikriis pannud tööstureid mõtlema, kuidas tootmist lokaalsemaks muuta, rääkisid spetsialistid saates „Tark elukeskkond“.

  Saates võtame kokku peagi lõppeva 2021. aasta ja räägime valdkondadest, mis mõjutasid meie tarka elukeskkonda. Teeme juttu elektriautosid ja laadijaid puudutavatest arengutest, räägime energia tootmisest, kasutamisest ja salvestamisest ning tööstuses toimunud arengutest.
  Veel tuli juttu sellest, kas ja kuidas kõrged elektrihinnad tööstustes tootmist mõjutavad ning arutleti Eestile sobilike energiaallikate üle.
  Külas on ABB kommunikatsioonispetsialist Sven Sommer ning ABB juhatuse liige ja protsessiautomaatika ärivaldkonna juht Leho Kuusk. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Nordecon sõlmis 28 miljoni eurose lepingu
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Nordecon sõlmis enam kui 28 miljoni euro suuruse lepingu Rae valla Uus-Järveküla elurajooni ehitamiseks, selgub börsiteatest.
Elcogen ehitab korealastele 75miljonise vesinikutehase
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Tallinnas Ülemiste linnakus kütuseelemente tootev Elcogen sõlmis kokkuleppe Lõuna-Korea Uljini maakonna ja Next Energy Corporationiga Koreasse tehase ehitamiseks.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.