Neljandat põlve kalur Tarmo Luks teab väga hästi, mis on kriis. 2013. aastal kaotasid kalurid väga olulise Venemaa turu. Peab lootma, et lähitulevikus suhted paranevad ja kaubavahetus taastub.  Foto: Andras Kralla

Torm majanduses ei loe: praegu tuleb püüda enamik aastapalgast

Päikesetõusu eel sõidab kalalaev Mona mööda Pärnu jõge merele. Laeva pardal on põline kalur Tarmo Luks oma kolme meeskonnakaaslasega. Nad lähevad saagi järele – käes on kõige kiirem aeg aastast ja praegune ülemaailmne pandeemia kalureid merelt eemale ei hoia.

„Aprillis-mais püüame üle poole oma aastasest kalasaagist,“ selgitab Luks. Kui praegu tööd ei tee, pole ka ülejäänud aastal suurt midagi peale hakata. Seega tuleb kaluritel praegu trotsida nii eriolukorda kui ka riikide majandusi räsivat koroonat, sest kalasaaki ei huvita ükski viirus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum