• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Terase rendivara osteti pimesi

  ASi Teras direktor Alvar Hirtentreu rääkis, Terase varaga käis tutvumas mitu tuntud tootjafirmat ja ka AS Teras tegi oma pakkumuse. See oli Hirtentreu sõnul maksimaalne, mis selle vara puhul tasus teha. «Erastamiskonkursi võitnud firma pakkus aga võimsalt üle,» märkis ta. Hirtentreu lisas, et Terase juhtkond ei tea veel praegugi, kes nende poolt kasutatava vara peale pretendeerib.
  Samas rääkis Hirtentreu, et kuna Terase varast kuulub 51% ASile Teras ja müüki läks 49% suurune riigi osa, ei kujuta ta ette, mil moel seda vara üksteisest eraldada. ASi Teras rendileping kehtib kuni 31. detsembrini 1996.
  «Ma ei teagi, kuidas selles situatsioonis edasi töötada,» ütles ta, viidates ka võimalikule pöördumisele kohtu poole. Ka erastamisagentuurist ei soovitud öelda, millise firmaga Terase vara erastamise leping sõlmitakse. Samas teatati, et vara läheb erastamisele koos praegu kehtiva rendilepinguga. Vara müües aktsepteeriti ka rentniku tehtud parendusi. Seega müüdi ära õigus vara rentida, vara jagamine ja parenduste kompenseerimine on rendilepingu lõppemise järel erastamisagentuuri teatel uue omaniku ja rentniku omavaheline asi.
  Mitu erastamisasjatundjat on väljendanud arvamust, et kuna vara suhtes tehti pimesi küllaltki kõrge pakkumus, siis tasub võimalikku erastajat otsida kinnisvara kokkuostjate seast. Rocca al Mare ja Tabasalu tee ümbrus on perspektiivsemaid Tallinna laienemise suundi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.