7. detsember 1995 kell 22:00

Ida-Euroopas käib vilgas ehitustegevus

Suuremates Lääne-Euroopa riikides, nagu Saksamaa, Prantsusmaa ja Suurbritannia, on ehitustegevus soikunud, kinnitas Brüsseli ehituskonverentsil ECRi tegevdirektor Carsten Lehrskov.

Kõige jõudsamalt areneb ehitustegevus Sloveenias, kus selle kasvuks porgnoositakse tuleval aastal 16%. Ehituskasv peaks olema suur enamikus endise idabloki riikides. Selge näide selle kohta on T?ehhi, kus prognoositakse ehituskasvuks 12%. Järgmise aasta ehituse maht peaks seal olema umbes 68 miljardit Eesti krooni.

Balti riikidest ehitab kõige rohkem Läti, kus tuleva aasta ehituskasv peaks olema 15%. Leedus ja Eestis kasvab ehitustegevus poole vähem ehk umbes seitse protsenti.

Loomulikult vaatavad paljud lääne ehitusfirmad lootusrikkalt Venemaa poole, kus on tohutu vajadus korterite, tootmishoonete ja infrastruktuuride ehitamise järele. Ehkki sealne risk on tunduvalt suurem kui mujal Ida-Euroopas, lisavad loodetavad kasumid firmade riskijulgust.

Suurima mõjuga ehitusturul Lääne-Euroopas, Saksamaal, ehitus koguni väheneb 2,5%. Teised negatiivse kasvuga riigid on Austria ja ?veits. DI

Hetkel kuum