15. veebruar 1996 kell 22:00

Väikese Mercedese mudelivalik täienes

Mercedes-Benzil oli 1995. aasta uuendusaasta. Esitleti uut C- ja E-klassi, roadster´it SLK ja väikebussi Viano. Erilist tähelepanu tasub pöörata universaalversioonidele.

Ennustuste kohaselt kasvab väikeste universaalkerega autode osakaal 1999. aastaks 10 protsendini. Mercedes on seda arvesse võtnud ja on esitlenud lühikese vaheajaga nii pisima mudeli, C-klassi, uut universaalversiooni kui ka «ümarate silmadega» E-klassi sama keretüübiga autot (Mercedese klassifikatsiooni järgi T-mudel).

Uut C-klassi T-mudeli Mercedest võib pidada omas klassis maailmarekordiomanikuks. Auto mahutab kuni 1510 liitrit pagasit -- number, mis seostub tavaliselt klassi võrra suuremate autodega. Isegi siis, kui autos on viis sõitjat, mahutab see ka 465 liitrit pagasit.

Nagu C-klassi sedaani, nii toodetakse ka universaali nelja viimistlus- ja varustusastmega -- Classic, Espirit, Sport ja Elegance.

Auto mootorivalikusse kuuluvad neljasilindrilised jõuallikad võimsusevahemikus 95 kuni 150 hobujõudu. Kõige ökonoomsem on 2,2-liitrine diiselmootor, mis tarbib 100 km kohta keskmiselt 7 liitrit kütust. Mootorivalikus on ka uus 2,5liitrine 150 hj turbodiisel.

Uuelt «ümarate silmadega» E-klassi Mercedeselt tuttavaks saanud 2,3liitrine mootor asendab eeloleval sügisel praegu C-klassi autodel kasutatava 150 hj mootori.

Esialgu hakatakse autot tootma manuaaalkäigukastiga, alates sügisest varustatakse ka C-klassi universaalversioon uue viiekäigulise automaatkastiga. Seni on seda kasutatud koos S- ja SL-klassi kaheksa- ja kaheteistsilindriliste mootoritega.

Hetkel kuum