6. mai 1996 kell 22:00

Tartu linnakohus lõpetas LMRA pankrotimenetluse

Jaotusettepaneku kohaselt makstakse jaotamisele kuuluvast LMRA Holdingu varast Hansapangale 22,8 protsenti ja Ühispangale 2,3 protsenti, Põhja-Eesti Pangale broneeritakse 74,9 protsenti. Võlausaldajate vahel kuulub jagamisele 6,191 miljonit krooni.

Pankrotihalduritele tehti kohustus jätkata oma tegevust vara müümisel ja jaotiste väljamaksmisel.

LMRA Holdingu pankrotihaldur Arno Mägi rõhutas, et nüüd peaksid olema kõik võlausaldajate pinged maandatud, sest kohus on otsuse teinud, kellele kui palju raha jaotatakse.

«Kuna osa raha on järelmaksuga veel laekumas ja on veel deebitore, kellelt pole seni raha kätte saanud, siis jätkavad haldurid tegevust,» rääkis Mägi. «Pankrotihaldurite ülesanne on ettevõte lõplikult likvideerida.»

LMRA Holdingu asutaja ja endine omanik Jüri Lõsak on paar kuud tagasi Äripäevale öelnud, et ta ootab väga, millal asi ära lõpeb, sest kellele meeldib, kui taas ja taas meenutatakse pankrotiga lõppenud ettevõtmist, millest pidi saama elutöö.

Lõsak ei soovinud eile kommentaari anda, sest polnud veel kohtulahendiga tutvunud. «Mul on hea meel, et saan uuesti alustada,» oli Lõsak napisõnaline. «Eks elu näitab, millega.»

Tartu linnakohus kuulutas LMRA Holdingu pankroti välja 5. detsembril 1994. Võlausaldajad otsustasid ettevõtte likvideerida eelmise aasta mais.

Hetkel kuum