9. mai 1996 kell 22:00

Eesti Loto lõpetas koostöö ETVga

Kolga ütles, et Eesti Loto juhtkond otsustas viia Victor Extra ja Keno Loto loosimistulemused üle teisele kanalile peamiselt seetõttu, et ETV küsis oma eetriaja kasutamise eest liiga kõrget hinda. «Raha oli peamine takistus koostöös Eesti Televisiooniga,» kinnitas Kolga.

Rendisummat, mida Eesti Loto maksis ETV-le eetriaja kasutamise eest, ei soostunud Kolga nimetama. Ta sõnas, et uus, TV3-ga sõlmitud leping võimaldab Eesti Lotol hoida kokku pool miljonit krooni aastas. Nimetatud summa moodustab Kolga sõnutsi «pisut alla poole» ETVga sõlmitud eetriaja rendisummast.

Kolga ütlusel valis Eesti Loto oma koostööpartneriks TV3, kuna sellel kanalil saab juba mõnda aega jälgida ka Eesti Loto korraldatavat Bingo Loto tele-show'd ja Pereloosi loosimist. «Ma mõistan ETV rahalisi probleeme, kuid meie jaoks on oluline, et televaataja saaks loosimise tulemused teada ühelt kanalilt,» kinnitas Kolga.

ETV programmitalituse juhataja Salme Rannu ei usu, et Eesti Loto kadumine ETV ekraanilt mõjutaks oluliselt telekanali vaadatavust. «Nendel, kes olid harjunud vaatama Victor Extrat ja Keno Lotot, tuleb ennast sel hetkel lihtsalt mõneks minutiks TV3-le ümber lülitada,» sõnas ta.

Rannu ei osanud prognoosida, kui palju inimesi vaatas Eesti Loto loosimist ETVs, kuna Eestis ei tehta vaatajaskonna uuringuid vähem kui 8 minutit kestvate saadete puhul. «Laupäeval oli vaatajaid ligi 300 000, nädala sees aga tunduvalt vähem -- kõik sõltub eelkõige saadetest, mille vahele on loosimine paigutatud,» märkis Rannu.

Hetkel kuum