• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome idatransport Vene firmade kätes

  Soome kaudu transporditavatest kaupadest liigub suurem osa vene veokite küüdis. Üha suurem osa Soomele kui kaubaväravale õigusega kuuluvatest tuludest läheb idanaabri taskusse.
  Veel paar aastat tagasi langes lõviosa ida poole suunduvatest veostest Soome transpordifirmade arvele. Praegu transporditakse 60% Venemaale suunduvatest veostest Vene masinatel.
  Käesoleva aasta aprillis siirdus üksnes Vaalimaa piiripunkti kaudu Venemaale 33 500 veokit. Alates 1995. a on piiriületuste arv ligi neli korda suurenenud.
  Soome transpordifirmad pole rahul riigi ametivõimude käitumisega. Ettevõtjate arvates on turu kaotamises süüdi venelaste eelistatud kohtlemine. Venelased lõikavad kasu nii Vaalimaa piiripunkti lõpututest järjekordadest kui eeskirjade erinevast tõlgendamisest.
  Kui Vene võimud on muutnud Soome firmade töö teisel pool piiri väga keeruliseks, on Soome pool teinud Vene firmade asjaajamist järjest hõlpsamaks. Soome transpordiministeeriumi peadirektor Harri Kaven lubas, et ministeerium hakkab probleemiga tegelema. KL-STT-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.