• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Katastroof süvendab lennufirma raskusi

  Samal päeval kui TWA korraldas pressikonverentsi, et teatada halbade aegade möödumisest lennufirma käekäigus ning tutvustada laiemalt firma arenguplaane, saabus teade TWA lennukiga toimunud katastroofist. 25 aastat vana Boeing 747-100, mille pardal oli 229 inimest, plahvatas teel New Yorgist Pariisi ning kukkus Atlandi ookeani.
  Enne õnnetust oli TWA peadirektor Jeffrey Erickson ajakirjanikele teatanud 400protsendilisest kasumitõusust aasta teises kvartalis ning lootusest headele majandustulemustele ka kolmandas kvartalis. Käesoleva aasta puhastuluks prognoositi 95 miljonit dollarit pärast 227 miljoni dollarilist kahjumit 1995. a. Ühtlasi teatas TWA, et liisib McDonnel Douglaselt 15 lennukit ning et lennukipargi väljavahetamisega tehakse algust 1997. a teisel poolel.
  TWA puhul on tegemist ühe USA ajaloo vanima lennufirmaga. Ekstsentriline miljardär Howard Hughes ostis postilennukifirma kolmekümnendatel aastatel ning muutis selle maailma üheks tuntumaks lennufirmaks.
  1980. aastatel oli firma kahel korral pankroti äärel. Probleemiks olid kõrged kulud, suureks paisunud tööjõud ning kahjumiga töötavad lennuliinid.
  TWA rahvusvahelised lennud suunduvad peamiselt vähemtulusatesse paikadesse Lõuna-Euroopas ja Lähis-Idas.
  Investeerimisfirma Salomon Brothers uurimusest ilmnes, et maikuu seisuga oli TWA 188 lennuki keskmine vanus 18,6 aastat, see on üks vanemaid lennukiparke USAs. REUTER-AP-BNS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.