• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Notaritel hea põli

    Eelmisel aastal deklareerisid Tallinnas üle miljoni kroonist tulu mitmed notarid. Riik on kehtestanud notaritele seadusega soliidse kümnetesse tuhandetesse kroonidesse ulatuva igakuise sissetuleku. Kuna paljud äritehingud tuleb notariaalselt kinnitada, siis nad tööpuuduse all ei kannata. Et lepingul on alati kaks poolt, siis saab notar tasu mõlemalt poolelt. Põhjus, miks riik kindlustab notareid kõrge sissetulekuga, on lihtne: notar vastutab lepingute kinnitamisel oma isikliku varaga, kusjuures alati peab tal olema tagataskust võtta vähemalt miljonikroonine kindlustusleping. Praegu tegutseb Eestis vaid 54 notarit, aga töökohti on ligi 70. Võib-olla oleks ka sellel elualal mõistlik hakata rakendama rohkem konkurentsist tulenevaid majandusprintsiipe. Näiteks miks korraldab notariks saamise kursusi notarite koda, kes tõenäoliselt pole huvitatud liigse konkurentsi tekkimisest? Võib-olla viiks konkurents lõppkokkuvõttes ka seaduse muutmiseni ja notaritasude langemiseni. Riiklik kasvuhoone peaks lõppema.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Usinalt aktsiaid müünud ELMO Rendi juht lahkub juhatusest
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
ELMO Rendi tegevjuhi kohalt ja juhatusest taandub Julia Nekrassova, uueks juhatuse liikmeks saab Allan Leppikson, kes on seni vastutanud ettevõtte sõidukipargi töös hoidmise eest, teatas ettevõte börsiteate vahendusel.
Kohus tahab Tootsi tuulepargi vaidluses Euroopa Kohtu otsust oodata Ootel on kokku neli sarnast vaidlust
Kohus pidi tegema teisipäeval otsuse Tootsi tuulepargi ja Eleringi vahelises vaidluses, kuid tühistas tänase otsuse väljakuulutamise.
Kohus pidi tegema teisipäeval otsuse Tootsi tuulepargi ja Eleringi vahelises vaidluses, kuid tühistas tänase otsuse väljakuulutamise.
Hiina majanduskasv aeglustub
Hiina majandus tegi tõenäoliselt neljandas kvartalis viimase pooleteist aasta nõrgima tulemuse. Käesolev aasta ei tõota tulla kergem.
Hiina majandus tegi tõenäoliselt neljandas kvartalis viimase pooleteist aasta nõrgima tulemuse. Käesolev aasta ei tõota tulla kergem.